" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

21 March 2009

DI TAG RDHANZ

da lama da kene tag ni,tapi ni baru faham,jadi baru nak balas...di tag rdhaz

Describe in 5 words about yourself
:
1. Muslimah
2. Seorang kakak kepada 1 adik lelaki
3. Pelajar
4. Anak
5. Cucu
mujahidah:banyak lagi:-D

3 perkara yang buat anda gelisah:
1.Bila tak tercakap apa yang ingin diluahkan.
2.Bila sedar atau tidak sedar melakukan dosa.
3. Bila sesuatu kerja tidak dapat disiapkan pada waktunya.
mujahidah:banyak lagi,tak cukup 3;-)


Huruf yang selalu anda guna:
rasanya huruf vokal la selalu banyak digunakan...hmm A
mujahidah:tak terkira pula,jawapan atas tu aggaran kasar:-)

5 perkara yang buat anda happy:
1. Bila dapat tasmi'/hafal dengan baik dan lancar depan ustaz.
2. Bila dapat keputusan yang baik.
3. Bila hati tenang dan dapat hindarkan diri daripada dosa.
4. Bila apa yang dilakukan menjadi/membuahkan hasil.
5. Dapat masak di dapur seorang diri dan "drive" kereta.
mujahidah:banyak lagi,tak terkira banyaknya

5 insan yang anda sayang:
1. Mak
2. Abah
3. Nek
4. Atuk
5. Adik
mujahidah:honestly ramai lagi yang saya sayang termasuk family yang lain dan adik beradik seperjuangan saya.

Anda marah bila...
lelaki tak menghormati perempuan dan memperlekehkan kemampuan yang ada padanya.
mujahidah:banyak lagi perkara yang akan buat saya marah,tapi tulis nanti banyak pula,apa-apa pun bersabar itu indah lagi terbaik:-)

Anda menangis bila...
Bila hati tak tenang(sedar diri berdosa),dan memang ada waktu "khas"automatik saya akan sayu lalu menangis:-(
mujahidah:ni pun banyak je asbab yang akan menyebabkan saya menangis...menangislah duhai diri,tap ingat nangis bertempat dan bersebab;-)

Anda memang SELAMBA kalau tag:


p/s:untuk gambar yang dalam situasi berbeza,maaf ana tak dapat sertakan.

Related Posts by Categories



No comments:

Post a Comment