" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

18 March 2011

SEMAKIN DIDEKATI,SEMAKIN DIDUGAI

♥ Semakin cuba ku dekati,semakin kuat pula KAU mendugai aku ♥
"Sungguh jika hati telah berasakan manisnya beribadah kepada Allah & ikhlas kepadaNYA
Nescaya ia tidak akan menjumpai hal lain yang lebih manis,indah,nikmat & baik daripada Allah!
Manusia tidak akan meninggalkan sesuatu dicintainya melainkan setelah memperoleh kekasih lain yang lebih dicintainya!"[IBN TAIMIYYAH]

mujahidah : insyaAllah akan ke sana.Moga diberi ruang & peluang olehNYA menghadiri majlis Ilmu ini yang tajuknya buatku jatuh hati dan rasa terpanggil untuk menerima sesuatu daripada tajuk yang bakal dikupas ini.

SubhanaAllah ada banyak lagi majlis Ilmu di bulan Mac ni,Semuanya boleh saya simpulkan berkaitan dengan CINTA.Dari hati mahasiswa dan juga dari hati seorang murabbi...

murabbi cinta Malaysia

terbaik!memulakan delegasi baru dengan wacana ilmiah

mujahidah : Banyak je majlis Ilmu lagi di muka bumi Allah ni,di UIAM ni pun tak payah cakaplah,melambak.Cuma kekadang disebabkan kekangan masa,tak dapat nak sertai.wacana ilmiah mahasiswa tak dapat nak sertai,sebab nak ke walimah ummi(mak usrah) di johor hari ini.Apa-apa pun moga dipermudahkan urusan buat semua terutamanya YB Mr.President(eh silap,ostad ) UIAM Mohamad Iqbal Abd Wahab.InsyaAllah oleh ustaz Hasrizal ,jika tiada apa-apa moga diberi kesempatan waktu olehNYA.

Related Posts by CategoriesNo comments:

Post a Comment