" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

15 June 2011

KITA FIKIR LA SENDIRI!

mujahidah : Allah...! terkedu seketika melihat statistik laporan yang murtad di Negara kita ini?Melampau teruknya!Tertanya-tanya pada diri,apa yang telah diri ini sumbangkan untuk perkara ini tidak terjadi?Ini bukan masalah negeri mana menjuarai atau tidak,tetapi betapa ia menular dengan semakin seriousnya di negara kita ini!Terbalik dengan Amerika,di sana kristian pegangan mereka,tapi betapa berbondong-bondong manusia berhijrah kepada Islam!Tak dinafikan juga di Malaysia ni,bila ramai saudara baru Islam memeluk Islam,dibiarkan begitu sahaja tanpa follow up keadaan mereka.Dibiarkan mereka,seolah-olah telah kukuh kefahaman mereka,yang telah mewarisi Islam daripada kecil pun terpinga-pinga lagi tentang Islam,inikan yang baru...Allah...!Nauzubillah!

"Dan barang siapa yang mencari agama selain Islam, dia tidak akan diterima & di akhirat dia termasuk orang yang rugi!" (Ali 'Imran 3:86)

Related Posts by CategoriesNo comments:

Post a Comment