" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

31 December 2008

HANCUR-HANCUR!!!HANCUR KUFFAR!!!

Doa Qunut Nazilah dibaca ketika kaum muslimin terkena bencana, ancaman, penganiayaan, penindasan musuh-musuh Allah dan musuh kaum Muslimin.

Seperti dikisahkan dalam Hadits Riwayat Bukhari dan Muslim, Rasulullah SAW pernah melakukan qunut selama satu bulan untuk mendoakan pembunuh-pembunuh para sahabatnya di Bir Al-Maunah.

Dari Abu Hurairah RA :
"Sesungguhnya bila ingin mendoakan seseorang, Nabi Muhammad SAW membacakan qunut sesudah ruku' (Hr. Bukhari dan Ahmad bin Hambal).

Doa Qunut Nazilah dibaca setiap sholat fardhu jahriyah (mahdzab Hanafi), sedangkan selain madzhab Hanafi, Doa Qunut Nazilah dibaca setiap kali sholat fardhu.

Mari kita bacakan doa ini untuk saudara-saudara kita kaum muslimin dimana saja berada, khususnya yang sedang terkena ancaman, penganiayaan, dan penindasan musuh-musuh Allah.terutamanya di Gaza Palestin sekarang ni...dan seluruh dunia


اللهمﺇنانجعلك في نحورأعدائناونعوذبك من شرورهم
اللهم بدد شملهم وفرق جمعهم وستت كلمتهم
وزلزل أقدامهموسلط عليهم كلبا من كلابك
يا قهار يا جبار يا منتقم ياالله ياالله ياالله
اللهم يا منزل الكتاب ويا مجري السحاب ويا هازم
الاحزاب
ﺇهزمهم وانصرنا عليهم

Ya Allah,Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh2 kami Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka
Ya Allah,Leburkanlah kumpulan2 mereka Pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan merekaGoncangkan pendirian mereka
Dan hantarkanlah anjing2 kamu kepada mereka
Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa Wahai tuhan yang bersifat murka Ya Allah Ya Allah Ya Allah Ya Allah,
Wahai tuhan yang menurunkan kitab, Wahai tuhan yang mengarakkan awan Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab Kalahkan mereka
Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka.P/S:sama-sama doakan saudara seislam kita.dan salah satu cara untuk kita menolong mereka,let's boycotte their products!!!bayangkan dengan setiap duit kita dgn membeli barangan mereka,mereka gunakan untuk mengebom saudara2 kita...maka,secara sedar xsedar kita juga adalah penyumbang keganasan ini berlaku.buka mata wahai umat islam semua...Allahuakbar3x.

Related Posts by Categories4 comments:

 1. salam

  journal saudari hancur..hancur..kuffar ini nampakknya berbeza ngan journal saudari dalam "perasan bagus" yang lebih menitik beratkan mendoakan seseorang yang kuffar mudah-mudahan mendapat hidayah dariNya..tapi journal agak berbeza sikit...boleh tolong beri sedikit penerangan??nak tahu juga mengapa kedua-duanya berbeza.

  ReplyDelete
 2. salam.hmm...syukran mr.low profile.cuba saudara bc balik entry ana yg btajuk "perasan bagus" tu betul2.sekiranya ia b'bntk general/kelompok xmengapa sekiranya kita myebut laknatullah atau sbgnya...,tp klu menuju pd individu,sprti si polan laknatullah itu yg bermasalahnya.wallahua'lam.

  ReplyDelete
 3. ye ke...maaflah saudari ana tak perasaan plak ... syukran ye saudari atas penerangan yang di beri..

  ReplyDelete