" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

07 November 2011

HADIAH

Baru-baru ni dapat hadiah daripada adik beradik seperjuangan di Melaka,hadiah birthday :) dah lama dah dia nak bagi tak berkesempatan,maklumlah kampusnya di Melaka,saya di Selangor.Ni pun dapat jumpa semasa perjumpaan khas kami dan beberapa yang lain sebelum raya baru-baru ni.Terima Kasih ude,Siti Sara Alizaman :)Buku ni antara yang kak long nak dapatkan,alhamdulillah :)

Bestnya buku ni,insyaAllah makin membuat kita lebih mengenali kekasih Allah,RAsulullah SollaAllahu 'alihi wasallam.Nak share salah satu isi dalam buku ni :

BAB : CARA RASULULLAH TERTAWA

Abdullah Al-Hariths berkata :
"Aku tidak pernah melihat seseorang yang tersenyum lebih banyak daripada Rasulullah"(H.R.At-Tirmizi)

Abdullah Al-Hariths berkata :
"Rasulullah tidak pernah ketawa,cukup sekadar tersenyum"(H.R.At-Tirmizi)

mujahidah : Suka nak share berkaitan ni,lebih dekat dengan diri :) Maka murahkanlah senyuman anda ye cik mujahidahputeri ;)buat yang selayaknya,orang perempuan ni kena banyak hati-hati dalam senyuman ni :)




Related Posts by Categories



1 comment: