" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

01 November 2011

3 in 1

Assalammua'alaikum.Berapa hari yek tak update blog?3 hari,dalam bahasa arab dah kira banyak dah tu(jama').Tak tahulah kenapa tak update.Nak kata tiada idea ada je.Cuma mungkin kekuatan nak menulis sejak akhir-akhir ni kureng sikit,ditambah dengan internet yang agak lembap ditambah dengan lambakan assignment dan exam period(alasan demi alasan ek...)

  • apa khabar atuk di sana?Alhamdulillah ramai dah yang mimpikan arwah atuk,alhamdulillah semuanya mimpi yang baik.Bila atuk nak maghi lawat imah dalam mimpi?Sungguh imah jealous bila dengar yang lain dah mimpi atuk.Atuk marah aku agaknya sebab lambat jenguk dia sejurus atuk dimasukkan ke hospital~masih menanti~
  • Alhamdulillah,abah telah selamat sampai di tanah suci Mekah,alhamdulillah abah dapat menunaikan haji walaupun pada mulanya mohon untuk mengerjakan haji bersama mak,tapi tak dapat dengan alasan mak dah pernah tunaikan haji satu ketika dulu,tak pelah hikmahnya terserlah kini,supaya dengan adanya mak di rumah,dapat menjaga nek ditambah atuk telah tiada di sisi dan mak cik yang bongsu bekerja di siang hari.Semuanya yang berlaku ada hikmahnya.Semoga abah mendapat haji yang mabrur dengan persediaan yang baik daripada abah sebelum berangkat ke sana.~Haji Mabrur buat abah,insyaAllah! ~
  • Alhamdulillah,dapat menghadiri Ijtima' Tarbawi anjuran DPPP 28-30hb.Rugilah jika yang dekat pun tak dapat nak join.Alhamdulillah,bagusnya program sebegini untuk refresh dan membetulkan dan mendapat lebih pencerahan mengenai perjuangan yang sama-sama dilalui daripada dulu sehingga kini.Semoga kami semua thabat di jalanNYA ini!
  • Nak share 1 isi daripada Ketua Pemuda pada malam pembukaan IT,biasa didengar tapi luar biasa dapat diamalkan semua penggerak Islam masa kini,Jundullah kenalah: 1)mantap hubungan dengan Allah!2)mantap gerak kerja dengan Islam!Perlu ada dua-dua tu,kena seiring.Kalau tidak ada salah 1 tu,maka tempang la.Bila dengar kata-kata ni daripada ustaz,teringat ayat dalam surah al-Maidah ayat 35 ‎" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung"(Al-Maidah : 35) Allah kata 'dan' bukannya 'atau',maka kena seiring hubungan dengan Allah dan gerak kerja untuk Islam.
  • Nak share 1 pengisian daripada Ketua Dewan Muslimat PAS pusat,Ustazah Zailah yang mendapat gelaran Zainab Al-Ghazali Malaysia oleh Mantan Mursyidul Am Ikhwan Muslimin,Dr.Mehdi Akif.Saya suka sangat ayat tu " Muslimin jangan kurung isteri-isteri di rumah,beri peluang mereka berbakti pada masyarakat di luar sana,bergerak kerja untuk Islam..."ha dengar tu para muslimin sekalian.
  • Allahua'lam!Alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah!Nikmat Tuhan Yang mana lagikah ingin kau dustai!?~Perkasa Amal Tarbawi, Menangi Pilihanraya~
mujahidah : Alhamdulillah lepas 1 exam tadi,insyaAllah malam ni pulak 1 paper,esok pagi 1 lagi paper,doakan saya :) paper yang menakutkan...(Aishh dah tahu menakutkan boleh pulak update something di blog?) :) salah satu cara release fizikal dan mental ,salah 1 nye melalui medan ini la :)

Related Posts by Categories



1 comment:

  1. told u already...dgn menulis boleh release tension...=) all d best kak imah! =)-yan

    ReplyDelete