" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

12 July 2011

YOK SERBU!

MAJLIS ILMU DI BAITUL QURA',MELAKA

InsyaAllah pada 17hb Julai pada jam 7.00 pm, majlis perasmian dan bacaan maulid akan diadakan di Baitul Qurra',Melaka, dan dihadiri oleh habib umar bin abdurrahman al-jufri (madinah) dan rombongan habaib yang lain.Muslimin dan muslimat dijemput hadir beramai-ramai.

KONVOKESYEN DARUL QURAN KALI KE-20KOLOKIUM ULAMA' MUDA KEBANGSAAN

mujahidah : Beberapa kali juga tak silap habib Umar dah datang ke Melak untuk majlis ilmu,selalu tak berkesempatan,ni lama lagi cuti ni,moga-moga dapat pelepasan untuk ke Baitul Qura' nanti...insyaAllah!

SubhanaAllah rindu sangat dengan DQ,dah kali ke-20 dah konvonye,tak ingat dah masa zaman saya dulu konvo kali ke berapa,maklumla makin berusia,tak lama je lagi atas muka bumiNYA ni...Bumi Barakah,Bumi Darul Quran,masakan tidak ku rinduinya,selayaknya...di situlah 'tempat segalanya bermula',Nikmat yang membuatkan aku berada 'di jalanNYA ini',Nikmat yang juga tidak pernah ku impikan.Allah...Allah...Allah,NIKMAT ENGKAU YANG MANA LAGI INGIN AKU DUSTAKAN?!

Mendapat panggilan telefon daripada insan yang tidak dikenali petang tadi,rupanya beliau meminta saya menwar-warkan mengenai program KOKUM ini buat warga Melaka.Moga ada ruang dan peluangNYA buatku dan adik-beradik seperjuangan di Melaka khususnya untuk turut serta,mudah-mudahan!~Sesungguhnya orang yang paling takut kepada Allah daripada kalangan hamba-hambaNYA,ialah ULAMA'~

YOK KITA SERBU!

Related Posts by CategoriesNo comments:

Post a Comment