" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

18 October 2009

PROGRAM 1

MAJLIS KHAS BUAT BAKAL JEMAAH HAJI KELUARGA HAJI MD SAID

YANG DIRAIKAN
keluarga Hj Fauzi Salleh&Hjh Norashikin Md Said

keluarga Khairul Anwar Mastor&Salmiah Md Said

Alhamdulillah,17/10/09 sepatutnya adalah sambutan Deepavali buat mereka yang beragama Hindu,tapi bagi keluarga kami(keluarga Md Said Omar),kami meraikan 2 keluarga yang bakal mengerjakan haji di peringkat keluarga kami sahaja,iaitu perintis program setelah organisasi keluarga kami ditubuhkan(*_*).Selepas ini banyak lagi program keluarga kami yang bakal menyusul,insyaAllah.Alhamdulillah semuannya berjalan lancar dan kebanyakkan ahli keluarga kami dapat pulang ke kampung kami di Serkam,Melaka,cuma keluarga kami daripada Kelantan sahaja tidak dapat turut serta,iaitu keluarga Mak Wan(Nor Aisyah Md Said&Wan Zulkifli Wan Omar) dan beberapa sepupu saya yang sibuk dengan urusan di kampus,Along Hazwani ,dan ada yang bakal menduduki peperiksaan SPM,Along Firdaus(rugi korang tak ada...hehe).

Kebanyakkan keluarga sampai di Serkam,pada hari Sabtu,ada juga yang sampai pada hari Jumaat,tapi hanya 2 buah keluarga,selebihnya pada hari Sabtu(diri ni sendiri sampai sabtu...)anak-anak hj md said omar(makcik-makcik dan pak cik-pakcikku)cucu-cucu hj md said omar(sepupu-sepupuku)dan juga pembantu-pembantu rumah mak cik dan pak cikku juga turut serta memeriahkan program keluarga ini.
dimulai solat maghrib berjemaah & solat hajat diakhiri solat isya

sedikit inzar oleh atukku(hj md said omar,dlm bilik tak nampak...hehe)

setelah selesai bacaan yassin dan tahlil

tuan pengerusi majlis,merangkap timb.pengerusi keluarga kami...adikku omar

sedikit cenderahati buat wakil keluarga yang bakal ke tanah suci

makan besar di ikan bakar cikgu jeon,serkam

antara menu ditempah

keluarga jaapar mahmud & Noraini Md Said

bergambar beramai-ramai setelah menjamu selera(*_*)

jemput ke blog keluarga kami:familysaid

SEMOGA BAKAL JEMAAH HAJI SELAMAT PERGI DAN PULANG DAN MEMPEROLEHI HAJI YANG MABRUR KHASNYA BUAT MAK CIK-MAK CIK & PAK CIK-PAK CIKKU..AMEEN.
Free Signature Generator

Related Posts by Categories



2 comments:

  1. ooo akk..ini rupenya hal kluarga tu ea..bgs2..raptkan silaturrahim yg sedia trjalin..KLUARGAKU PERMATAKU..huhu..ingatkan "hal" kluarga tu akk 'tettt' senyap2..ahaks..(^_^)

    ReplyDelete
  2. subhanaAQllah..bahgianya dpt keluarge mcm ni..

    ReplyDelete