" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

19 February 2011

INDAHNYA UKHUWAH

Perasaan rindu akan kenangan ini tiba-tiba menerpa diri.Pergi ke Kuantan menziarahi sahabat-sahabat seperjuangan di sana,terutamanya anak saudara baru,Izzul Islam (*_*).Terima kasih nurul dan Imran sudi menerima kami(angah nisa',aini,shafiyah dan wani) sebagai tetamu.Seawal pagi dah kene ada di rumah mereka sebab mereka ada kelas jam 9pagi.sempat juga juga adik Naim di rumah mereka.Seronok berjumpa adik-adik di sana yang makin "nakal" ;) InsyaAllah moga Allah bagi ruang dan peluang kita ketemu lagi.

28-29/1/11


Cuti Mid-Semester selama seminggu hari itu,tak pulang bercuti di rumah.Tapi berkampung dengan adik-beradik di Gombak memandangkan bakal menghadapi 4 lagi paper dan assignment yang melambak(sampai salah tarikh kena submit....hehe).Berkampung bersama,Najwa,wani,Adah zahidah,Hana',Haryani,Iftitah memang seronok,meriah,tak nak belajar je ada orang ingatkan.Macam-macam aktiviti yang kami buat bersama,memasak,berdiskusi,belajar dan yang palin best ini...beriadah di Taman Layang-Layang (*_*).

1/2/11


Alhamdulillah cuti raya cina hari tu berpeluang bersama semua keluarga untuk menjayakan family day family kami di De Paris Hotel,Port Dickson.Daripada UIA,tumpang mak cik yang di Subang.Alhamdulillah kali ni semua dapat turut serta(*_*).Seronok sebab walaupun tak berkesempatan balik cuti ke kampung tapi dapat juga bersama family pada hari raya cina ;)

4-5/2/11

lanjutan :FAMILY DAY

mujahidah : Mentang-mentang dah ada kereta,berjalan je cik mujahidah ni :) ,ambik kereta mak cik pun.Moga tidak sia-sia yang diri ini dan adik-beradik yang lain lalui sepanjang 3 minggu yang lepas dan yang paling penting ukhuwah yang dekat juga masih dekat di hati,ukhuwah atas dasar perjuangan dan ukhuwah keluarga yang tetap utuh dan semoga dirahmati olehNYA.InsyaAllah selepas ini ke umrah sekali pula mission kita (*_*)

Related Posts by Categories



1 comment:

  1. slm kak imah..nak juga gmbar kat library tuh..huhu

    ReplyDelete