" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

06 February 2011

SERUAN JIHAD N27

Alhamdulillah Allah memberi ruang dan peluang untuk Melaka pula kali ini menghadapi PRK DUN Merlimau,berdekatan dengan DUN saya,DUN Serkam.Bagi saya,walaupun di Melaka PAS masih tidak memenangi apa-apa kerusi di sana,tapi peningkatan yang baik ada dalam undi pengundi terhadap PAS di Merlimau bahkan juga di tempat saya,Serkam.Setakat berpeluang ke ceramah bersama adik dan keluarga sebelum-sebelum ini pun,nampak ada sedikit peningkatan dalam jumlah kehadiran.Cuma strategi dan kerja keras tetap perlu diperkukuhkan.InsyaAllah jentera PAS anak-anak Melaka dan PAS negeri-negeri lain akan tetap cuba yang terbaik memasang strategi untuk cuba menawan Merlimau daripada UMNO!

Penamaan Calon : 26/2/2011
Hari mengundi :6/3/2011


Berjuanglah wahai Ansorullah...
Dengan matlamat daulah Islamiyah...
Berkorbanlah wahai yang beriman...
Dengan harta dan segenap kepunyaan...


mujahidah:Semoga ada ruang & peluang dariNYA untuk diri ini dan sahabat seperjuangan yang lain untuk menyahut seruan jihad ini.InsyaAllah!
Related Posts by Categories1 comment:

  1. assalamualaikum...semoga berjaya dalam perjuangan dan semoga terbuka hati mereka untuk menerima parti islam. Takbirrrr

    ReplyDelete