" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

04 February 2009

APA YANG AKAN BERLAKU???


MasyaAllah...apa yang akan berlaku pada pakatan rakyat di Perak pimpinan YB Ir Nizar???baru-baru ni dikejutkan 2 adun PKR diletakkan jawatannya dan didakwa telah masuk BN.dan berita semalam 2 adun tersebut menafikan dan hari ini mereka menyatakan bahawa mereka bukan lagi adun PKR dan mereka adalah BEBAS dan tiada pilihan raya yang akan berlaku.tapi tadi saya duduk makan dengan sahabat seperjuangan...akak tu dapat "call" dari sahabatnya yang mengatakan bahawa Perak akan pilihan raya semula...ha???betul ke sampai macam tu sekali???tapi kalau ia pun lawan tetap lawan...tapi tadi dapat tahu juga yang ada sorang lagi adun Pakatan rakyat DAP masuk BN....apa semua ni???mereka ni dibeli ke???betul ke dah tak tahan dengan pimpinan Ir Nizar???atau gimik politik semata???atau disebabkan seorang adun BN masuk PKR jadi begitu???dan "the latest news",tok seri Najib kita cakap yang BN bakal bentuk kerajaan baru di Perak.dan dapat juga mesej sahabat YM yang menyatakan "pakatan rakyat tumbang,dan BN bentuk kerajaan Perak.Ya Allah...KAU bantulah pihak yang benar....wallahua'lam.


dapat mesej maklumat terbaru 5/2/09 drp sahabat darul quran kerajaan Perak hanya boleh bertukar dgn 3 perkara

  1. sultan bubar DUN
  2. MB undur diri(mustahil!!!)
  3. undi tak percaya dalam sidang DUN(hanya pd April)

so,the option is (1)

confuse....gentar....teruskan berdoa....

Related Posts by Categories



No comments:

Post a Comment