" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

06 November 2013

Mudahnya menjemput rezeki

Cubalah cari buku ni dan baca,sangat-sangat best.Buku ni,buku motivasi yang kedua paling saya jatuh cinta,dan suka bacanya,selepas buku Di mana DIA di hatiku.Buku ni menimbulkan makin yakin kita,mampu mengalirkan airmata,memberi kesedaran,memberi jalan dan segala yang baik.Buku ni mengajar kita sentiasa optimis,dan yakin rezeki tu daripada Allah,rezeki tu terlalu mudah untuk kita jemputnya,melalui menjaga solat,melalui zikir kita,sedekah kita,solat-solat sunat seperti dhuha,tahajjud,istikharah,hajat,tasbih dan lainnya.Kenapa ia digelr menjemput rezeki,bukan mancari rezeki?Apa beza mencari dan menjemput?Jemput dengan mencari,susah lagi mencari...(saje timbulka soalan,supaya beli buku ni :) )Serious,buku ni best sangat, ada masa nanti,saya share apa isinya,kalau tak,kena carilah beli dan baca,hehe,saya pun pinjam orang,tapi bila dah habis baca,nak juga ada sendiri punya,walaupun dah habis baca.



Related Posts by Categories



No comments:

Post a Comment