" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

22 July 2012

RAMADHAN TIBA


Nabi SollaAllahu 'alaihi wasallam bersabda : Sesiapa berpuasa di bulan Ramadhan & menjauhi diri daripada yang haram dan perkara batil dalam puasanya,nescaya Allah yang bersifat Ar-Rahman redha kepadanya & memastikan baginya syurga.

Ramadhan pertama tanpa arwah atuk di sisi.Semoga kehidupannya di sana bahagia,bahkan lebih bahagia kehidupannya di dunia.Al-fatihah!


Allahummaghfirlahu warhamhu wa'afihi wa'fuanhu.Sebahagian insan telah selamat ke 'sana' tanpa sempat menghadapi ramadhan seterusnya,semoga yang terakhir itulah yang terbaik buat mereka!Kita yang Allah masih bagi peluang ni,gunakan sebaik mungkin,jangan jadi orang yang rugi dengan mensia-siakan medan tarbiyyah sekali setahun ini.Taqwa sama-sama kita cuba kecapi,insyaAllah kita semua boleh!Pesanan buat diri yang hina dan dina ini terutamanya dan anda semuanya. Ramadhan kareem(Allahu akram!)


Selamat menyambut ramadhan dengan penuh kehambaan.Mudah-mudahan menempah ketaqwaan di sisiNYA.

Ampun maaf dipinta dari diri.Jangan dilupa saudara seIslam kita di Palestin,Syria dan seluruh dunia!

Related Posts by CategoriesNo comments:

Post a Comment