" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

15 September 2008

hari lahirku,my birthday,sanah helwati...14sept=14ramadhan^ _ ^

Photobucket
Alhamdulillah,syukran lillah...sehingga hari ini masih dipanjangkan usia.hari ini 14september2008 bersamaan 14ramadhan1426 genaplah umurku 22 tahun...tua da:-)alhamdulillah masih kekal dgn nikmat iman & islam...dan nikmat dalam memperjuangkan islam...insyaAllah.dari start jam 12am mesej xberhenti2 masuk tuk wish my birthday...the first person that wishes to me was Zai(Zaiton Zakaria)hehe...jie...zai la kali ni 1st...sehinggalah sekarang still ade yg wish lagi...dah penuh da inbox,tau nak delete mesej ape...hehe wish je ke,nak hadiah;-)thanks sume...

ape2 pun,dari2 mesej tu,yang paling diri ini perlu kita kongsi bersama,yg mana nak katanya bila bertambahnye usia bukanlah sekadar angka,tp....

"hari ini hari lahirku,hari ini bertambah lagi usiaku,
hari ini akan bertambah jua tanggungjawabku,
hari ini akan menjadikan diri ini lbh matang,dek
ujian yg bakal mendatang,hari ini akan mjadi saksi diriku
mengharung onak&duri,hari ini Allah tlh memendekkan
lagi jarakku denganNYA,semakin berkurang untuk
beramal,semakin kubur mempersiap tempat untukku,
semakin bersedia malaikat maut datang menjemput,
semakin dekat masa amalan dihitung,dan semakin
hampir harumnya firdausi dan azabnya jahannam
(nauzubillahiminzalik)"

dan satu mesej yg buatku terharu sgt2 walaupun dirinye busy,still have time to wish to me...antara bunyi mesej nye"...moga2 dgn prtambahn umur ni,membuatkan dirimu lbh matang,bijak,comel dan yg plng penting bertambah ketaqwaan dirimu pd yg ESA :-)"

sebenarnya sempena hari lahir ini diri ini perlu bersyukur dgn adenye vvip in my life(mak,abah,nek,atuk).mak & abah telah melahirkan dan menyara hidupku.nek & atuk yg telah menjaga & mdidikku sejak dr darjah satu lagi...hehe saya ade 2 mak,2 ayah.jgn jealous...hehe.ni cucu kesayangan ni,sbb dok lama dgn nek atuk kan;-)perasan lak...

"terima kasih mak,abah,nek,atuk mdidik & mjaga imah sehinggalah umur imah mencecah 22 tahun hari ini.doakan imah diberi kekuatan tuk menghadapi kehidupan ini dgn tabah.doakan kejayaan imah dunia akhirat,doakan imah jd anak yg solehah,pelajar yg hormat pendidiknya dan pelajar yg cemerlang,doakan imah panjang umur untuk terus berbakti pd Islam,family.doakan imah supaya terus berdakwah demi Islam.sayang mak,sayang abah,sayang nek,sayang atuk:-)

"ya muqallibal qulub,thabbit qulubana a'la dinik,waa'la thaatik"
"wakafa bilmauti wa'izhan"

Related Posts by Categories



No comments:

Post a Comment