" Hai orang beriman bertaqwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNYA Dan berjuanglah di jalan Allah, agar kamu beruntung. "(Al-Maidah : 35)

15 September 2013

آمين

Bismillahirahmanirrahim...Alhamdulillah,14 September 2013,genaplah umurku yang ke 27 tahun :) Kalau ikut bulan Islam,lahir pada 9 Muharram.Alhamdulillah,masih diberi peluang daripadaNYA untuk terus merasa nikmat iman,Islam,dan lain-lain,yang tidak terkira banyaknya...(wain ta'uddu ni'mataAllah la tuhsuha-sekirannya engkau mengira nikmat daripada Allah,nescaya kau tidak mampu menghitungnya)

Alhamdulillah,banyak doa-doa yang dikirimkan oleh keluarga,sahabat-sahabat,adik-adik via FB,mesej,Whatsapp,dalam mimpi,yang senyap-senyap pun ada,erkkk :D terima kasih semua.

Hikmah ulang tahun kelahiran adalah kita memperoleh doa-doa,mudah-mudahan diterima Allah,barangkali ada yang mendoakan itu terdiri daripada mereka yang soleh solehah.insyaAllah!

Suka ku potretkan doa-doa dan ucapan kalian di sini,menjadi tatapan ku selagi ada nyawaku.Doa-doa,yang touching,yang berjaya membuatku mengalirkan airmata,motivasi,harapan,dan doa yang menenangkan dan membahagiakan,bahkan rasanya kali ni,doa-doa yang bermakna ku terima.Terima kasih my family,adik-beradik seperjuanganku dan semua yang mengenali diri secara langsung mahu pun tidak....

Ku abdikan antara doa-doa yang syahdu ini...

"sanah helwah kak Mujahidah Puteri.... moga Allah berkahi mu senantiasa... moga cepat jodohnya dan bertemu dengan yang soleh.... serta diberi kesempatan dan kemudahan mlaksanakan rukun haji yang ke 5...(cepat2 la dapat wat hj....:))"

 "slmt hr lahir kak imah Mujahidah Puteri. mg beroleh cinta dan dicintai Allah n Rasulullah dlm umur yg barakah! amin"



"[DeLIMA Today's Birthday]


..:: @Mujahidah Puteri:..

..::Melaka::..
..::IRK QS::..
..:: 14 September 1986::..

                             ~sanah helwah, mg umur sentiasa diberkati big mama Raisah deLima, k.imah:.
(^__^)"



 "sanah helwah along. moga di permudahkan semua urusanmu"

"selamat hari lahir kakakku...moga selalu dalam jagaan Allah... moga setiap langkah akak dipenuhi kebahagiaan n ketenangan :) "

alang.... sanah helwah sygku semoga diberkati & dirahmati umurmu menjadi wanita solehah haraki... doakan angh nk jd mcm alang Utk jodoh, Allah telah simpan jodoh yg baik utk alang yg solehah.. Masanya pasti akn tba.. jika bkn didunia diakhirat kelak ~ i love you alang sori lmbt wish.. heh

"Selamat hari membesar tau...Keh2xKu pinang kau dgn hamdallah..
Alang..Selamat ulangtahun hari kelahiran. Semoga sentiasa diberkati Allah selalu "

"K.imah..slmt hari lahir 🎊🎂🍰🍭🍬
Smga d'pnjgkn umur n d'murahkn rezeki
N kawen thn ni @ thn depan
Amin amin amin"

"Assalamualaikum mama..
Mama..kau antara org pertame yg menegurku di matrik saat aku menangis tanpe keluarge, tanpe kenalan, tanpe siape2..
mama... Saat ku lalai dengan dunia, kau yang menggapai tanganku daripada terus hanyut dengan hawa nafsu..
alukan kehadiranku..sehingga aku berdiri teguh bersama pejuang agama Allah.. Mama..thank you:-) hepi bezdey.
Mama...saat ku terkontang kanting mencari pegangan untuk menuju mardhatillah.. Kau yang menyambut dan men
gSemoge mama sentiase dlm redha Allah
Semoge mama bhgia dunia akhirat
Semoge mama terus thabat dan istiqamah di jalan ini...

Semoge Allah memberi kesihtan agar dpt trus berjuang demi agama Allah..
Ameen.."
"Assalamualaikum kakak syg,sanah helwah..ddoakn mg cpt dpt jdoh hihi:-D jgn mrh kak,grau je;-) "
"Assalamu'alaikumwrwb. Met Milad Insyaallah dgn Milad ini Allah SWT akan Bukakan Pintu Kebaikan untukmu dan Keluargamu..... Amin Ya Rabbal'aalamin....."
"Along, bila nak kawen? 27 dah ni?? lambat nau..."


"kehidupan kita ini bakal ada penghujungnya. 
setiap dari kita pasti akan mati. 

marilah sama-sama kita letakkan impian,
akak dan saya akan berpimpin tangan ke syurga. 

kalau saya jatuh, 
moga ada tangan yang menariknya kembali.. 
saya harap, akak sudi.. 

kerana mukmin itu adalah bahagian dr mukmin yang lain kan..? 


kak long, 

moga dirimu, kekal milik ummah! 

moga jiwamu tegar menanggung mehnah!

moga jasadmu, terus kuat melaksana amanah! 

moga kalimah uhibbuki fillah kita lebih bermakna! 

umur untuk perjuangan! 


moga Allah mudahkan segala urusan diri, keluarga, jamaah dan lain2 hee. amin ya Rab"

"sanah helwa... moga bertambahnya umur akan menambahkan kecintaan dan ketaatan padaNYA..."

 "Sannah helwah : Happy birthday : Selamat hari lahir : semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki , diberkati hidup , dan mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat "

"Dengan nama Allah SWT Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang, Ya Allah, aku berdoa agar saudaraku ini diberkati usianya sempena hari lahirnya, agar dia jadi anak yang soleh, dan hamba-Mu yang bertaqwa, dan peroleh kebahagian di dunia dan di akhirat. Amin... Berkata HAMKA, biarpun seribu kapal tenggelam di lautan namun cita-cita manusia tidak pernah padam, maka didoarkan agar apa yang dicita-citakan akan tercapai dan Berjaya..."

"kak, selamat ulang tahun.. =). Semoga lebih baik di masa mendatang.."

"Selamat hari lahir kak moh.. moga hidup sentiasa di bawah rahmat dan inayahNya. Moga pjg umur dan murah rezeki...:) "

"Selamat hari lahir. Muga allah memberi rahmat dah sejahtera keatas imah"

"Kesejahteraan atas dirinya pada hari ia dilahirkan dan pada hari ia meninggal dan pada hari ia dibangkitkan hidup kembali" (surah maryam 19 : 15)


-Selamat Hari Besday-


Dan doa daripada bondaku ^_^

"Selamat hari lahir...semoga jadi anak solehah,dapat kerja yang terbaik,jodoh yang soleh dan cepat kahwin" :) (doa hjung tu,macam pelik sikit,mungkin sebab usiaku makin meningkat atau mak memang dah sedia,memang beberaa hari ni mak kerap berbicara denganku perihal jodoh,kalau tak susah nak dapat doa tu daripada mulut my mom ;) "

AMEEN...AMEEN...AMEEN...!

Related Posts by Categories



No comments:

Post a Comment